Digital Solutions for Mosques
Reserveer een plek voor een gebed


🌻بسم الله الرحمن الرحيم🌻


ICCLR organiseert het ‘Eid-gebed

ICCLR organiseert woensdag 14 mei in shaa Allah het ‘Eid-gebed. Dit gebed zal in en rondom de moskee plaatsvinden en is toegankelijk voor maximaal 600 personen. Alle mannen van 12 jaar en ouder zijn welkom. 550 plekken zijn te reserveren en 50 plekken houden we aan voor ouderen die niet in staat zijn om zelf te reserveren en geen hulp hebben in de familie om dit voor hen te doen.


Reserveren verplicht

Om gebruik te maken van het ‘Eid-gebed dien je onderaan deze pagina te reserveren:
 1. Reserveren kan vanaf maandag 10 mei om 12:00u in de middag.
 2. Klik nadat je de regels hieronder hebt gelezen onderaan deze pagina op EID GEBED 1 (je ziet ook meteen hoeveel plekken nog beschikbaar zijn)
 3. Scroll daarna naar beneden en vul je gegevens in
 4. Klik eronder op 'BOEKEN'


Je ontvangt direct een bevestiging in je mailbox. Controleer eventueel je spambox/ongewenste mailbox. Let op: elke persoon dient een eigen reservering te hebben. Dit wordt gecontroleerd bij de ingang van de moskee.


Voorwaarden bijwonen ‘Eid-gebed:

 • Een eigen gebedskleed is verplicht
 • Sokken zijn verplicht in de moskee
 • Een (plastic) tasje voor je schoenen is verplicht
 • Een mondkapje wordt sterk geadviseerd


Indien je niet aan bovengenoemde voorwaarden voldoet, kun je het gebed helaas niet bijwonen. Wij beschikken helaas niet over gebedskleden, sokken en/of plastic tasjes. Het gebed zal in shaa Allah om 7:30u beginnen. De moskee opent haar deuren om 06:00u. Zorg ervoor dat je ruim op tijd bent en niet pas om 07:30u aan komt lopen, zodat ook onze vrijwilligers mee kunnen bidden.


Parkeerplekken

Kom je met de auto?

Het aantal parkeerplekken is beperkt. Er kan alleen geparkeerd worden op de openbare parkeerplaats tussen de moskee en het kinderdagverblijf in. Er kan niet worden geparkeerd op het grasveld, waar voorheen wel geparkeerd werd. Parkeer daarom verderop in de wijk of op de parkeerplaats bij castellum, maar kom alleen met de auto als dit niet anders kan (omdat je niet in de omringende wijken woont van LR).


Kom je op de fiets?

Je kan je fiets niet op slot zetten bij de normale fietsenstalling van de moskee, want die worden gebruikt als bidplekken.


Kom je lopend?

Dankjewel!


Wat gebeurt er als ik bij de moskee aan komt?

Het proces van inchecken is als volgt:

 • De vrijwilliger zal je een aantal vragen stellen om te checken of je aan de gezondheidseisen voldoet
 • Toon je QR-code
 • Ga naar de aangewezen plek. Dit kan binnen of buiten zijn. De vrijwilliger bepaalt dit!


Na het gebed

Na het gebed zullen de vrijwilligers zorgen voor een gecontroleerde flow naar buiten. Wij willen je verzoeken te blijven zitten en de aanwijzingen van de vrijwilliger op te volgen. Houd alsjeblieft te allen tijde de richtlijnen van de RIVM in acht. Omhels elkaar niet en geef elkaar geen hand. Als we allen deze richtlijnen respecteren, kunnen we het ‘Eid-gebed samen veilig verrichten.


HOUD JE AAN DE ONDERSTAANDE REGELS VOOR HET 'EID GEBED :

 • Chronisch zieken, kwetsbare personen en ouderen vanaf 70 jaar wordt conform RIVM-richtlijnen geadviseerd om thuis te blijven.
 • Kinderen jonger dan 12 jaar blijven voor het 'Eid-gebed thuis.
 • Moskeebezoekers met ziekteverschijnselen (niezen, hoesten, keelpijn, moeilijk ademen en koorts) blijven thuis.
 • Tussen de moskeebezoekers, de imam, vrijwilligers en het bestuur moet te allen tijde 1,5 meter afstand bewaard worden.
 • Handen worden gedesinfecteerd bij binnenkomst.
 • Mondkapje is niet verplicht, maar wordt wel aanbevolen.
 • Moskeebezoekers nemen hun eigen gebedskleed mee. Vergeet geen tasje/zakje mee te nemen voor je schoenen.
 • Toilet, woedoe-ruimte en andere sanitaire voorzieningen blijven gesloten. Om water te drinken: neem een eigen gevulde waterfles mee.
 • Het moskeebestuur is bij niet naleving van de voorschriften bevoegd om de toegang tot de moskee te ontzeggen en moskeevrijwilligers in dienst zijn bevoegd namens het moskeebestuur op te treden en de toegang te ontzeggen.


Let opmet deze reservering krijg je een unieke en persoonlijke QR-code waarmee je toegang hebt tot het gebed. Deze QR-code houd je zichtbaar gereed bij de vrijwilliger. Jouw informatie (voornaam, achternaam, e-mailadres) wordt door masjidbox.com slechts 14 dagen veilig en vertrouwelijk bewaard en vervolgens vernietigd.


Moge Allah onze gebeden accepteren, ons allemaal beschermen, het virus bij ons weg houden en alle zieken genezen.


والسلام عليكم ورحمة الله وبركاته


Islamitisch Cultureel Centrum Leidsche Rijn

heropening@icclr.nl

https://icclr.nl/

Datum
zondag 25 juli 2021
Gebedsruimte van
Mannen
Vrouwen
Selecteer een gebed
Fajr
3:04
0 Plaatsen
Dhuhr
12:54
0 Plaatsen
Asr
17:03
0 Plaatsen
Maghrib
20:47
0 Plaatsen
Isha
22:29
0 Plaatsen
U ontvangt een e-mail met een QR-code. Deze laat u bij de ingang zien aan de moskeevrijwilliger. Controleer uw spambox/ongewenste postvak als u de e-mail niet in uw postvak ziet..Uw persoonlijke gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld